Gevierde kunstenaars

September 2009

Tentoonstelling Retrospectieve
van 19.09.2009 tot 04.10.2009

Francis Verlinden studeerde 7 jaar aan de kunstacademie Sint-Lucas te Brussel. De kunstenaar woonde in Knokke van ’64 tot ’95 en woont nu in het Retranchement (NL). Hij werkte 5 jaar bij de Prentkunstenaars van Damme onder leiding van Paul Klein. Verlinden stelde verschillende malen tentoon in binnen- en buitenland (Knokke-Heist, Brugge, Damme, Brussel, Luik, Dusseldorf, Duinkerke, Middelburg…)

Tony Venneman is duidelijk iemand die met meer dan één muze op vertrouwelijke voet staat. In 1969 begon hij als autodidact te schilderen. In 1970 was hij de inspirator van de kunstkroeg “De Kobbe”, bestempeld als de voorloper van het huidige Cultuurcentrum Scharpoord. Dat was voor hem een tijd van pionierswerk en culturele verrijking. Hij is reeds 40 jaar creatief als kunstschilder.

November 2002

Naar aanleiding van zijn 70ste verjaardag werd de heer Jacques Maertens, als plaatselijke kunstenaar gevierd. De Cultuurraad Knokke-Heist ondersteunde deze huldiging d.m.v. het bekostigen van de tenor Zeger Vandersteene. De Cultuurraad leverde ook haar bijdrage in de Liber Amicorum.

November 2001

De Cultuurraad Knokke-Heist organiseerde – ism het gemeentebestuur Knokke-Heist, het cultuurcentrum en de Oostkustacademie- twee exclusieve rondleidingen met Roger Demyttenaere in eigen tentoonstelling op zondag 18 en 25 november 2001. Deelnemers kregen recht op 50 % korting bij aankoop van de tentoonstellingscatalogus.

Mei 2001

De Cultuurraad Knokke-Heist kocht het kunstwerk ‘Vrouwelijk naakt’ van Francis Verlinden aan om er vervolgens seriegrafieën van te maken als waarderingsgeschenken.